unité 4 - A table (LAB 2533)

Κατηγορίες

Όνομα
les aliments-vocabulaire

<p>&lt;p&gt;&lt;strong&gt;aliments&lt;/strong&gt;&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt; &lt;p&gt;&lt;strong&gt;les boissons:&lt;/strong&gt;&lt;/p&gt; &lt;ul&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le café&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;καφές&lt;/em&gt;&lt;em&gt;, (&lt;/em&gt;&lt;strong&gt;un café &lt;/strong&gt;&lt;a href="http://brixfax.co/mf/lexiko/noir/"&gt;&lt;strong&gt;noir &lt;/strong&gt;&lt;/a&gt;&lt;em&gt;καφές&lt;/em&gt; &lt;em&gt;σκέτος&lt;/em&gt;&lt;em&gt;, &lt;/em&gt;&lt;strong&gt;un café noisette&lt;/strong&gt;, &lt;em&gt;εσπρέσσο&lt;/em&gt; &lt;em&gt;με&lt;/em&gt; &lt;em&gt;γεύση&lt;/em&gt; &lt;em&gt;φουντούκι&lt;/em&gt;&lt;em&gt;)&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le thé&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;τσάι&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;la tisane&lt;/strong&gt; ρόφημα που προέρχεται από κάποιο βότανο: &lt;strong&gt;la camomille&lt;/strong&gt;, &lt;strong&gt;la menthe&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;μέντα&lt;/em&gt;, &lt;strong&gt;le romarin&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;δενδρολίβανο&lt;/em&gt;, &lt;strong&gt;le thym&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;θυμάρι&lt;/em&gt;,&lt;strong&gt; le tilleul&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;τήλιο&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le chocolat chaud&lt;/strong&gt;&lt;em&gt; ζεστή σοκολάτα&lt;/em&gt; (ρόφημα)&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le cacao&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;κακάο&lt;/em&gt; (ρόφημα)&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le lait&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;γάλα&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le vin&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;κρασί, &lt;/em&gt;(&lt;strong&gt;le vin &lt;/strong&gt;&lt;a href="http://brixfax.co/mf/grammaire/les-adjectifs/feminin-des-adjectifs/"&gt;&lt;strong&gt;blanc&lt;/strong&gt;&lt;/a&gt;&lt;strong&gt;, rouge &lt;/strong&gt;&lt;em&gt;κρασί λευκό, κόκκινο, &lt;/em&gt;&lt;strong&gt;sec&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;ξηρό, &lt;/em&gt;&lt;strong&gt;demi-sec&lt;/strong&gt;&lt;em&gt; ημίγλυκο&lt;/em&gt;)&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;la bière&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;μπύρα &lt;/em&gt;(&lt;strong&gt;la bière pressée&lt;/strong&gt;&lt;em&gt; μπύρα σε ποτήρι&lt;/em&gt;)&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le jus&lt;/strong&gt; (&lt;strong&gt;de fruits, de légumes)&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;χυμός&lt;/em&gt;&lt;em&gt; (&lt;/em&gt;&lt;em&gt;φρούτων&lt;/em&gt;&lt;em&gt;, &lt;/em&gt;&lt;em&gt;λαχανικών&lt;/em&gt;&lt;em&gt;)&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le jus d’orange&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;χυμός πορτοκάλι&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;l’eau&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;νερό (une), &lt;/em&gt;&lt;strong&gt;l’eau minérale&lt;/strong&gt;&lt;em&gt; μεταλλικό νερό&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;/ul&gt; &lt;p&gt;&lt;strong&gt;la nourriture:&lt;/strong&gt;&lt;/p&gt; &lt;ul&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;la viande&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;κρέας, &lt;/em&gt;(&lt;strong&gt;le steak &lt;/strong&gt;μπριζόλα,&lt;strong&gt; le rôti de bœuf &lt;/strong&gt;&lt;em&gt;ψητό μοσχάρι&lt;/em&gt;)&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;la charcuterie&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;αλλαντικά&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le jambon&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;ζαμπόν&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le saucisson&lt;/strong&gt;&lt;em&gt; σαλάμι&lt;/em&gt; (αέρος)&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;la saucisse &lt;/strong&gt;&lt;em&gt;λουκάνικο&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;une brochette&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;σουβλάκι&lt;/em&gt;&lt;em&gt; &lt;/em&gt;(brochette de poulet, de viande, de poisson, de légumes)&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le poulet&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;κοτόπουλο&lt;/em&gt;&lt;em&gt;,&lt;/em&gt; (&lt;strong&gt;le poulet rôti&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;ψητό&lt;/em&gt; &lt;em&gt;κοτόπουλο&lt;/em&gt;)&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le filet&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;φιλέτο&lt;/em&gt; (le filet de porc, de bœuf, de saumon … etc.)&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le poisson&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;ψάρι&lt;/em&gt;&lt;em&gt; &lt;/em&gt;&lt;strong&gt;(le sole&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;γλώσσα&lt;/em&gt;&lt;em&gt;,&lt;/em&gt;&lt;strong&gt; le saumon&lt;/strong&gt;&lt;em&gt; &lt;/em&gt;&lt;em&gt;σολωμός&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;l’ œuf&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;αυγό &lt;/em&gt;(un)&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le beurre&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;βούτυρο&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;la margarine&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;μαργαρίνη&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le yaourt&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;γιαούρτι&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le &lt;/strong&gt;&lt;a href="http://brixfax.co/mf/lexiko/fromage/"&gt;&lt;strong&gt;fromage&lt;/strong&gt;&lt;/a&gt; &lt;em&gt;τυρί&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;les spaghetti&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;μακαρόνια&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;les pâtes&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;ζυμαρικά&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le riz&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;ρύζι&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;les frites&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;τηγανιτές πατάτες&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;la soupe&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;σούπα&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le légume&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;λαχανικό&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;la garniture&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;γαρνιτούρα&lt;/em&gt; (συνοδευτικό του κυρίως πιάτου)&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;la salade&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;σαλάτα&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;l’huile&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;λάδι &lt;/em&gt;(une)&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;les olives&lt;/strong&gt; (une) &lt;em&gt;ελιές&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le vinaigre&lt;/strong&gt; ξύδι&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le fruit&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;φρούτο&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;les céréales&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;δημητριακά: &lt;/em&gt;&lt;strong&gt;le blé&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;σιτάρι&lt;/em&gt;, &lt;strong&gt;le maïs&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;καλαμπόκι&lt;/em&gt;, &lt;strong&gt;l’avoine&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;βρώμη&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;des flocons de céréales&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;νιφάδες&lt;/em&gt; &lt;em&gt;δημητριακών&lt;/em&gt;&lt;em&gt; &lt;/em&gt;(des flocons d’avoine, de maïs, …)&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;la farine&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;αλεύρι&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;la biscotte&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;φρυγανιά&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le toast &lt;/strong&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le pain&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;ψωμί&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le sel&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;αλάτι&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le poivre&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;πιπέρι&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;la moutarde&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;μουστάρδα&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le ketchup&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;κέτσαπ&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;la sauce&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;σάλτσα&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;la concerve&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;κονσέρβα&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le sucre&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;ζάχαρη&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;la confiture, la marmelade&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;μαρμελάδα&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le miel&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;μέλι&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le biscuit&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;μπισκότο&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le gâteau&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;γλυκό, τούρτα&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le croissant&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;κρουασάν&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;la tarte&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;τάρτα&lt;/em&gt;&lt;em&gt;, &lt;/em&gt;(&lt;strong&gt;la tarte aux &lt;/strong&gt;&lt;a href="http://brixfax.co/mf/lexiko/pomme/"&gt;&lt;strong&gt;pommes&lt;/strong&gt;&lt;/a&gt;&lt;em&gt; &lt;/em&gt;&lt;em&gt;μηλόπιτα&lt;/em&gt;)&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;la glace&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;παγωτό&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;la crème&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;κρέμα&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le chocolat&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;σοκολάτα, &lt;/em&gt;(&lt;strong&gt;la mousse&lt;/strong&gt; &lt;strong&gt;au chocolat&lt;/strong&gt;&lt;em&gt; μους σοκολάτα&lt;/em&gt;)&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;strong&gt;le bonbon&lt;/strong&gt; &lt;em&gt;καραμέλα&lt;/em&gt;&lt;/li&gt; &lt;/ul&gt; &lt;p&gt;&lt;strong&gt;les sucreries&lt;/strong&gt;  &lt;em&gt;γλυκάκια, λιχουδιές&lt;/em&gt;&lt;/p&gt;</p>