A week full of healthy food!

Καινούρια εβδομάδα ξεκινάει τη Δευτέρα και εμείς ξεκινάμε μία καινούρια ενότητα με τίτλο “A week full of healthy food”! Η ενότητα αυτή θα μας κρατήσει συντροφιά όλη την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε στην e-class τις δραστηριότητες που πρέπει να κάνει ο καθένας μας, πριν και μετά από κάθε συνάντησή μας στο Webex. Δηλαδή:

  • Πριν το μάθημα της Δευτέρας: να δούμε την ιστορία “The right kind of food” από το Ψηφιακό Βιβλίο μας, να κάνουμε τις ασκήσεις της ιστορίας στην e-class και να παίξουμε ένα παιχνίδι
  • Μετά το μάθημα της Δευτέρας και πριν το μάθημα της Τετάρτης: Να κάνουμε τις υπόλοιπες ασκήσεις της ενότητας από το e-class, να δούμε ένα λεξικό και να παίξουμε δύο παιχνίδια
  • Μετά το μάθημα της Τετάρτης: να κάνουμε την εργασία, αργότερα να την αναρτήσουμε και να συμπληρώσουμε ένα ερωτηματολόγιο.

Πολλά και ωραία πράγματα δηλαδή! Και για να τα ολοκληρώσουμε, θυμόμαστε ότι διαβάζουμε πολύ καλά τις οδηγίες πριν ξεκινήσουμε οτιδήποτε! Και αν έχουμε κάποια απορία, τη ρωτάμε στις συναντήσεις μας στο Webex ή στο forum των αποριών.

Σημείωση προς γονείς: Επειδή σε αυτή την ενότητα θα παίξουμε, να δημιουργήσουμε, αλλά και θα εξασκηθούμε πολύ με την e-class και το Webex, εάν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας έχει κάποια απορία, μπορείτε να τη ρωτήσετε στο forum (συζήτηση) που έχει δημιουργηθεί για την επίλυση αποριών.

Ερωτήσεις - απορίες για την ενότητα A week full of healthy food
Εδώ μπορείς να ρωτήσεις και να ζητήσεις βοήθεια για τις δραστηριότητες αυτής. Επίσης, μπορείς να δεις αν και άλλα παιδάκια έχουν την ίδια απορία και να δεις τι συζητήσαμε.

Πριν το μάθημα της Δευτέρας

Πάμε να διαβάσουμε τις καινούριες περιπέτειες του Easel the weasel και της Cole the Mole. Και είναι νόστιμες!

Η ιστορία μας αυτή βρίσκεται στο βιβλίο μας, σελ. 64. Όπως κάναμε και τις άλλες φορές, μπορείς να τη δεις από το ψηφιακό μας βιβλίο για να τη διαβάσεις, να την ακούσεις και να τη δεις σε βίντεο.

Κοίταξε την παρακάτω εικόνα για να δεις πως και στη συνέχεια κάνε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.

 

Unit 3, Lesson 3: The right kind of food

Κάνε κλικ στον παραπάνω σύνδεσμο για να διαβάσεις, να ακούσεις και να δεις το βίντεο με της νέες περιπέτειες του Easel και της Cole!

 

Αφού διαβάσεις/ δεις/ ακούσεις την ιστορία κάνε τις παρακάτω δραστηριότητες

  1. Κάνε την άσκηση Match the plan και να αντιστοιχίσεις τα φαγητά με τις μέρες (πάτα στον τίτλο της άσκησης).
  2. Άκου το τραγούδι από την ιστορία όσες φορές θέλεις για να το τραγουδήσουμε μαζί στο μάθημα της Δευτέρας. Δεν χρειαζεται να το ξέρεις απ' εξώ, αλλά να ξέρεις να το τραγουδάς παρέα με τους συμμαθητές και τη δασκάλα σου.
  3. Κάνε την άσκηση So much food για να κάνεις επανάληψη τα φαγητά που είδαμε στο προηγούμενο μάθημα (πάτα στον τίτλο της άσκησης).
  4. Παίξε το παιχνίδι με τις μέρες της εβδομάδας

Αν θέλεις να αναζητήσεις την σημασία των λέξεων, μπορείς να συμβουλευτείς το παρακάτω αρχείο με το γλωσσάριο

MB2_Unit 4_Vocabulary

Εδώ θα βρεις το λεξιλόγιο του κειμένου, αν χρειαστείς να δεις τη σημασία κάποιας λέξης.

Match the plan!

Ο Easel και η Cole έφτιαξαν ένα φανταστικό πλάνο διατροφής! Όμως κάτι συνέβη και μπερδεύτηκαν. Μπορείς να ταιριάξεις τις οδηγίες για να ξαναφτιάξουμε το τραγούδι;

Αφού τελειώσεις, πήγαινε πίσω στην ιστορία για να ξανακούσεις το πλάνο ώστε να το τραγουδήσουμε στο μάθημα της Δευτέρας!

So much food!

Θυμόμαστε τα φαγητά από τις προηγούμενες περιπέτειες του Easel και της Cole; Στην άσκηση αυτή θα δείς διάφορα φαγητά και θα βλέπεις μία περιγραφή (This is?) Αλλά είναι σωστή; Μήπως είναι λάθος;

Και ένα παιχνίδι με τις ημέρες τις εβδομάδας!

Παρακάτω ο χιονάνθρωπος (αν επιλέξεις τον Snowman) ή ο άνθρωπος των σπηλαίων (αν επιλέξεις τον Caveman) θα σε βοηθήσουν να θυμηθείς τις ημέρες της εβδομάδας που είδαμε στο μάθημά μας. Θα προλάβεις να βρεις όλα τα γράμματα; Ή θα μας φάει ο δεινόσαυρος;

Μετά το μάθημα της Δευτέρας και πρίν το μάθημα της Τεταρτης

Και μετά από ένα όμορφο βιβλίο, πάμε για ακόμα πιο νόστιμες περιπέτειες!

Στο μάθημα της Δευτέρας, διαβάσαμε ένα πανέμορφο βιβλίο για την κάμπια που έγινε πεταλούδα, είδαμε πόσα πολλά και διαφορετικά φαγητά έφαγε και συζητήσαμε για το ποια είναι υγιεινά και ποιά όχι. Τώρα σίγουρα θα πεις ότι έχουμε δει αρκετά τρόφιμα. Αλλά ποτέ δεν είναι αρκετά!

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας την Τετάρτη, κάνε τις παρακάτω δραστηριότητες:

  1. Κάνε την άσκηση με τα φαγητά που είδαμε στο A very hungry caterpillar . Μπορείς αν θέλεις να δεις πάλι την ιστορία σε μορφή κινουμένοων σχεδίων (αν δεν τα θυμάσαι). Πάτησε πάνω στον τίτλο της άσκησης για να δεις τις ερωτήσεις.
  2. Σε αυτή την ιστορία είδαμε ποιά φαγητά είναι υγιεινά και ποιά όχι. Πάμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο με τα φαγητά στο Lesson 3, Unit 3. Δες το παιχνίδι που σας έχω φτιάξει και αποφάσισε ποιά από τα φαγητά που τρώει ο Easel και η Cole είναι υγιεινά και ποιά όχι
  3. Δες το εικονογραφημένο λεξικό από το Φωτόδεντρο και κάνε το κουίζ με τα φαγητά.

Ready?

Find the food that the caterpillar is eating.

Βοήθησε την κάμπια να βρει το φαγητό. Διάβασε τι φαγητό ψάχνει και επέλεξε τη σωστή εικόνα.

Αν θέλεις να ξαναδείς την ιστορία, δες το παρακάτω βίντεο (από το YouTube)

Στο μάθημά μας είπαμε ποια είναι τα υγιεινά φαγητά που έφαγε η κάμπια και ποια όχι. Πάμε να δούμε τώρα τα φαγητά που έφαγε ο Easel και η Cole και να τα βάλουμε στη σωστή κατηγορία.

Πώς θα το κάνουμε αυτό:

  1. Στο παρακάτω παιχνίδι θα σου εμφανίζονται διάφορα φαγητά από την ιστορία.
  2. Σε κάθε ένα που εμφανίζεται, θα ακούς πως λέγεται στα Αγγλικά και μπορείς και να το διαβάζεις πατώντας το i
  3. Αν θεωρείς ότι είναι υγιεινό, βάλε το στο πράσινο κουτί. Αλλιώς, βάλε το στο κόκκινο
  4. Στο τέλος, πάτα το γαλάζιο κουμπάκι κάτω δεξιά για να δεις αν τα έχεις σωστά.

 

Food and packaging picture dictionary- Εικονογραφημένο λεξικό με φαγητά και συσκευασίες

Κάνε κλικ στον παραπάνω σύνδεσμο για να δεις και να ακούσεις πως λέγονται στα Αγγλικά πολλά από τα φαγητά που τρώς (ή δεν τρώς κάθε μέρα). 

Time for a quiz!

Πάτα στον παρακάτω σύνδεσμο για να δεις αν θυμάσαι τα φαγητα που είδες στο λεξικό

Μετά το μάθημα της Τετάρτης

Και τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξεις το δικό σου πλάνο υγιεινής διατροφής!

Για να ολοκληρώσεις την ενότητα αυτή, κάνε τις παρακάτω δραστηριότητες:

  1. Δημιούργησε το δικό σου πλάνο υγιεινής  διατροφής και υπέβαλέ το στην Εργασία παρακάτω (πάτα στον τίτλο της)
  2. Αφού λάβεις τα σχόλια για την εργασία σου, ανάρτησέ την στον τοίχο του μαθήματός μας. Θα βρεις οδηγίες παρακάτω.
  3. Τέλος, συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο με τις δραστηριότητες που σου άρεσαν.
What is your week full of healthy food? Write your plan

Γράψε το δικό σου πλάνο υγιεινής διατροφής και πάτησε υποβολή. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ιδέες που συζητήσατε με την ομάδα σου στη συνάντηση της Τετάρτης, τις προτάσεις των άλλων ομάδων αλλά και τη φαντασία σου!

Όταν έχεις γράψει το πλάνο σου και είσαι έτοιμος πάτησε Υποβολή στο κάτω μέρος της σελίδας.

Αφού δεις τα σχόλια που θα σου στείλω, μπορείς να το αναρτήσεις στον τοίχο του μαθήματός μας.

 

Αφού έχεις λάβει τα σχόλια για την εργασία σου, κάνε κλικ στην παρακάτω φωτογραφία με τον φρουτένιο τοίχο. Θα σου ανοίξει ένα καινούριο παράθυρο, που είναι ο τοίχος του μαθήματός μας.

Εκεί που γράφει Μήνυμα κάνε αντιγραφή και επικόλληση το πλάνο υγιεινής διατροφής που έχεις σχεδιάσει. Μπορείς αν θέλεις να αλλάξεις κάτι (μπορεί κάτι να σου έχω επισημάνει, ή μπορεί και εσύ να θέλεις να κάνεις αλλαγές). Στο τέλος, πάτησε Υποβολή.

Μετά, διάβασε τα πλάνα των συμμαθητών σου και κάνε Like σε όσα σου αρέσουν!

Όταν είσαι έτοιμος, προχώρησε στο παρακάτω ερωτηματολόγιο.

A week full of healthy food: our favourite activities!