LA CIGALE ET LA FOURMI

Σίγουρα όλοι παιδιά, θα έχετε ακούσει και θα έχετε διαβάσει για τους Μύθους του Αισώπου! Σε αυτό το μάθημα θα ασχοληθούμε με τον "Τζίτζικα και Μέρμηγκα"!

Ο Αίσωπος ήταν αρχαίος Έλληνας μυθοποιός, που έζησε το 625 π. Χ. Έγραψε μύθους με φανταστικά ή πραγματικά θέματα από την καθημερινή ζωή ή τον φυσικό κόσμο με εύθυμο τρόπο με σκοπό να διδάξει.

Σαν ήρωες, παρουσιάζονται ζώα που μιλούν και έχουν ανθρώπινη συμπεριφορά!

Πολλά χρόνια αργότερα, τον 17ο αιώνα μ. Χ. (1621-1695), ο Jean de La Fontaine, Γάλλος μυθοποιός, που λάτρευε τα έργα του Αισώπου, εμπνεύστηκε από αυτά και έγραψε μύθους-ποιήματα.

Τώρα παιδιά, θα ασχοληθούμε με έναν πολύ γνωστό μύθο, τον "Τζίτζικα και Μέρμηγκα"!

Θα μεταφερθούμε στο δάσος, θα ξεφυλλίσουμε το βιβλίο, θα ακούσουμε τον μύθο και θα γνωρίσουμε τα ζώα-ήρωες ! Στόχος είναι, να θυμηθείτε τις εποχές και τους μήνες με τα αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα! 

Μετά, μπορείτε να διαβάσετε το Λεξιλόγιο για να βοηθηθείτε  στην άσκηση.

 

Book titled 'La Cigale et la Fourmi'
 
Μετά την ανάγνωση του βιβλίου, μπορείτε να πάτε στην αριστερή στήλη και να πατήσετε τα Έγγραφα ή εδώ, ώστε να δείτε και να μελετήσετε το λεξιλόγιο. Έτσι, θα βοηθηθείτε στις ασκήσεις που θα ακολουθήσουν και που θα τις βρείτε στην αριστερή στήλη, στις Ασκήσεις ή εδώ!
Επιπλέον, θα έχετε να ετοιμάσετε μια εργασία, πριν τη συνάντησή μας στη webex, την επόμενη Δευτέρα 14/6/21 στις 15:45.
Μπορείτε να δείτε την εργασία σας, στις ΕΡΓΑΣΙΕΣ (αριστερή στήλη) ή εδώ.
 
Οπωσδήποτε, έχετε τη δυνατότητα να εκφράσετε τις απορίες σας και να βοηθηθείτε από τους συμμαθητές σας, αλλά και από εμένα, στις ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, στην αριστερή στήλη.