Προθέρμανση

Η προθέρμανση αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο ενός σωστού προγράμματος φυσικής άσκησης . προετοιμάζει τον οργανισμό μας για τις επιβαρύνσεις που θα δεχθεί στη συνέχεια.  Δες περισσότερα εδώ!

ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ

Your Workout Is My Warmup Fitness Training Gym Digital Art by ...

https://pixels.com/featured/your-workout-is-my-warmup-fitness-training-gym-mister-tee.html

Βάλε δυνατά την αγαπημενη σου μουσική, φρόντισε να έχεις έναν χώρο που να μπορείς να κινείσαι άνετα ( μπαλκόνι, ταράτσα είναι μια καλή επιλογή) φόρεσε άνετα βαμβακερά ρούχα, τα αθλητικά σου παπούτσια και ξεκίνα! Αν θές να έχεις περισσότερη επιβάρυνση κράτα στα χέρια σου από δύο βαράκια. Αν δεν έχεις βαράκια, φτιάξε μόνος/η σου γεμίζοντας ένα πλαστικο μπουκαλάκι με νερό, χώμα η πετραδάκια ( μπορει να είναι καταχωνιασμένα κάπου απο τις καλοκαιρινές διακοπές σου!).

Επειδή η άσκηση είναι πιο αποτελεσματική και σωματικά και ψυχικά όταν είμαστε  παρέα με κάποιον , προσκάλεσε να γυμναστούν μαζι σου τα αδέλφια σου και οι γονεις σου...οι παππούδες απλά παρακολουθούν ε? σας φέρνουν μόνο νερό για την ενυδάτωση που πρεπει να έχετε καθολη τη διάρκεια της άσκησης.

ΕΠΙΛΕΞΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ

1.Κινητικές δραστηριότητες προθέρμανσης (απλές ασκήσεις ευκινησίας/ευλυγισίας) για αύξηση του καρδιακού ρυθμού για 3 λεπτά.
Διάλειμμα  30 δευτερόλεπτα


2. Ασκήσεις προθέρμανσης – ασκήσεις διάτασης για 2 λεπτά. Διάλειμμα 30 δευτερόλεπτα

Κάθε άσκηση θα την μετράς σε χρόνο από το 1 εως το 8. Θα την επαναλαμβάνεις 2 φορες

Παράδειγμα: Επιτόπιο τρέξιμο ( η πρώτη άσκηση του πίνακα)

Ξεκινάμε. 1-2-3-4-5-6-7-8 και 1-2-3-4-5-6-7-8